Methodvisserij

Net als vele anderen, heb ik mij bij de opkomst van de method-visserij ook toegelegd op deze discipline.
In mijn geval op de openbare wateren.

De samenstellingen die ik toentertijd gebruikte bestonden meestal uit de volgende Sonubaits voertjes:

Een mengeling van Bream Feeder met Tiger Fish aangevuld met Tiger Fish pellets of de Match Method Mix met Supercrush Green dit aangevuld met Fin Perfect Stiki pellets.

Hiermee heb ik in die tijd zeer goede resultaten behaalt (ook tijdens wedstrijden).

Na een aantal succesvolle jaren ondervond ik dat de vangsten afnamen, waarmee logischerwijze ook het vertrouwen.

Dus, na ettelijke overwegingen heb ik alles wat met de method had uit te staan in de welbekende kast gemikt om weer geheel over te stappen naar het traditionele feederen.

Nu, na een aantal jaren geen method meer te hebben aangeraakt kreeg ik toch weer de drang om deze methode weer een kans te geven.

Om kort te gaan, heb alles wat met de method te maken heeft onder het stof weggehaald en daar waar nodig het materiaal hersteld c.q. aangevuld.

Een aantal weken terug heb ik de koe bij de horens gevat en het uitgeprobeerd in een wedstrijd waar het was toegestaan om met twee hengels te vissen.

Normaal vis ik maar met één feeder, maar, dit was dus een uitgelezen moment om de twee methodes in een wedstrijd (traditioneel en method) naast elkaar uit te proberen.

Heb twee voertjes aangemaakt, eentje voor de traditionele feeder, die uit de Sonubaits Super Feeder Bream (een zeer goed feeder voertje) bestond en de andere voor de method, dit was een combinatie van Sonubaits Supercrush Green met een aanvulling van 2 mm Sonubaits Robin Red Feed pellets.

Ik moet zeggen, de vangsten in deze wedstrijd waren niet over naar huis te schrijven, maar, dankzij de method (2 zeelten en een dikke brasem) en een zeelt op de normale feeder was mijn aandeel 5240 gram, waarmee de wedstrijd winnend werd afgesloten.

Na deze opsteker met de method zal ik het op bepaalde openbare wateren weer nieuw leven inblazen, in de hoop dat deze ene (eerste) zwaluw ook een zomer brengt.

Groeten en goede vangst,

Piet Harms